• Om företaget

  Entreprenören och innovatören som utvecklat och tagit fram SkiSelector heter Peter Stenlund och kommer från Piteå. Peter Stenlund har sin bakgrund inom industriell affärs- och produktutveckling med ett förflutet inom bland annat Sunds Defibrator AB, ABB, CARAN och Samhall Industri där han ansvarat för att etablera nya verksamheter och ta fram nya produkter, system och tjänster med ansvar för ca 300 anställda.

  Industriella produkter med inbyggd elektronk, självlärande sensorer och produkter baserade på kompositmaterial är Peter Stenlunds nischade tekniska områden inom vilka flertalet patent beviljats. Peter har vunnit internationella utmärkelser för flera produkter och system.

  ”SkiSelector är en utmaning som jag antog sedan Niklas Jonsson och Magnus Ingesson, båda fd elitskidåkare från Piteå som under ett gemensamt projekt beskrivit problemet med att en skidåkare kan söka bland flera tusen par skidor för att hitta ett par skidor för respektive skidföre.”

  Generation ett av SkiSelector togs fram i Aluminium och det var ett stort steg framåt, men det var nödvändigt att utveckla det mer och stål blev nästa naturliga steg i utvecklingen. Mjukvarorna och hela systemet omfattande allt från maskin, elektronik, affärsutveckling, försäljning, analyser, utbildningar, support, etc., utvecklas löpande sedan 2005.

  Det första SkISelector systemet levererades till Atomic vid OS i Turin 2006. Under 2007-2009 utfördes SkISelector i stål och mjukvara samt utbildning var i sin linda. Sedan 2009 är SkiSelectormaskinerna i Granit och stål och hela systemet omfattar trådlös kommunikation och serverlösning.

  SkiSelector Academy är etablerat sedan år 2011 och omfattande utbildning implementeras löpande samtidigt som operativt affärsutvecklingsstöd till butiker ökar i omfattning.

  Verksamheten är mycket forsknings- och utvecklingsintensiv med fokus på affärsutveckling av tjänster som ger bättre skidupplevelser och trygga val av snabbaste skidorna i respektive spår för varje skidåkare.

   

  Peter Stenlund